Piraziz Ziraat Odası > Haberler > FINDIK ÜRETİCİSİNİ AŞIRI SICAKLAR ETKİLEDİ...!

FINDIK ÜRETİCİSİNİ AŞIRI SICAKLAR ETKİLEDİ...!

Üreticilerimizle yapılan bilgilendirme girişiminde Oda Başkanımız Sayın Ünal AŞIK yaptığı açıklamada 26-27 Temmuz 2017’de yaşanan yüksek sıcaklıklar ilçemizde de güney yönlü fındık bahçelerini olumsuz etkilemiştir. Odamızca yapılan saha çalışmalarında aşırı sıcaklığa maruz kalan yaprak ve genç sürgünlerin kuruduğu ve tam olgunluğa ulaşmamış meyvelerinde etkilendiği yer yer fındık dökülmelerinin olduğu gözlemlenmiştir.

Bu nedenle yetkili mercilerce açıklanan 2017 Fındık rekolte rakamlarının aşırı sıcakların etkisinden dolayı daha düşük olacağını ve rekolte rakamlarının yetkililerce revize edilmesi gerekmektedir. Ayrıca üreticilere de hasar gören alanların bakım ve besleme çalışmalarının daha hassasiyetle yapmaları uyarısında bulundu.