Piraziz Ziraat Odası

ZOBİS
Piraziz Ziraat Odası > Haberler > İlçemiz 2018 Yılı Fındık Ürünü Maliyeti Hesaplandı

İlçemiz 2018 Yılı Fındık Ürünü Maliyeti Hesaplandı

İlçemiz 2018 Yılı Fındık Ürünü Maliyetine Etki Eden Unsurlar Ve Fındık Maliyeti Hesaplandı.

İlçemiz 2018 Yılı Fındık Ürünü Maliyetine Etki Eden Unsurlar Ve Fındık Maliyeti  hakkında oda başkanımız Sayın Ünal AŞIK'ın komisyon başkanlığında odamız Tarım Danışmanları Duygu HACI, Birgül ÇULFAZ, Gülcan OCAK, Evren ÜSTÜNER, İsa OCAK ve Rıfkı BEKCİ'den oluşan komisyon ile birlikte çalışma yapıldı.
Yapmış olduğumuz çalışmada; fındık yetiştirme masrafları, budama, dip sürgünü kesimi, taşıma işçiliği, gübre ve gübreleme masrafları, zirai mücadele giderleri, yetiştirme masrafları, hasat ve harmanlama masrafları, tesis masrafları amortisman payı ve üretim masrafları genel toplamı hakkında tespitler yapıldı. İlçemizde tahmini rekolte değeri dekar başına verim 63 kg belirtilmekteydi; bu doğrultuda 2018 yılı ilçemiz 1 kg fındık maliyeti 13,405 TL olarak komisyonumuzca tespit edildi.