Piraziz Ziraat Odası

ZOBİS
Piraziz Ziraat Odası > Haberler > İlçemiz Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Piraziz Ziraat Odası Başkanlığı tarafından EN GÜZEL BENİM KÖYÜM Ödüllü Belgesel Yarışması

EN GÜZEL KÖY BENİM KÖYÜM ÖDÜLLÜ BELGESEL YARIŞMASI

Hırçın dalgaların kıyılarında sakinleşip huzur bulduğu

Dallarından bereket fışkıran rüyalar ülkesi

Yağmur damlası gibi duru ve arı insanlar diyarı

Fındığın ve kirazın başkenti Giresunumuzu, köylerini sen de anlat!

ÖDÜLLÜ BELGESEL YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KONU

Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Giresun ili 14-19 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik “EN GÜZEL KÖY BENİM KÖYÜM” temalı BELGESEL yarışması düzenlenecektir. Giresun ilindeki öğrencilerin ikamet ettikleri köylerini Tarihi, Coğrafi, Ekonomik ve Sosyokültürel yönden tanıtmaları istenmektedir.

AMAÇ

• Günümüz eğitim sisteminin yanında öğrencilerin entelektüel merak sahibi yenilikçi ve ekip çalışması yapabilecek niteliklerini öne çıkarmak ve öğretim programlarına uygun olarak öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları doğrultusunda;
  • Türkçeye olan ilgiyi artırmak, öğrencilerin dil seviyesini görmesini ve dili doğru, etkili kullanmasını sağlamak.
  • Öğrencinin özgüvenini geliştirmek, kendini ve okulunu temsil etmesine yardımcı olmak.
  • Yeni müfredatlara paralel olarak öğrencinin eleştiren, soran, sorgulayan, öğrenmeyi öğrenen, bağımsız iş yapabilen, proje üretip sunabilen duruma gelmesini sağlamak.
  • Öğrencinin teknolojik gelişmeleri takip edebilen, teknolojiyi kullanabilen ve üretebilen konumuna gelmesine yardım etmek.
  • Öğrencinin güzel sanatlar hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak, estetik zevk ve yaratıcılığını geliştirmek.
  • Öğrencinin düşünen, rekabet eden, rekabeti centilmence sürdürebilen, özgün eser ortaya koyabilen, kendini özgürce ifade edebilen, özgüven sahibi bireyler olmalarını desteklemek.

ÖZEL AMAÇ

Okullardaki öğrencilerin birçoğu Giresun ilçeleri ve köylerinden gelmektedir. Bu yarışmayla öğrencilerin;

Köylerine ait Coğrafi, Tarihi ve Kültürel özellikleri ile ilgili paylaşımlarda bulunmalarını sağlama,

Bulundukları yere ait olma duygusu kazandırma, hedeflenmiştir.

ÖDÜLLER

DERECEYE GİREN DANIŞMAN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE VERİLECEK ÖDÜLLER

1.       ESER

1500 TL

2.       ESER

1000 TL

3.       ESER

750 TL

4.       ESER

MANSİYON 1* 400 TL

5.       ESER

MANSİYON 2* 300 TL

6.       ESER

MANSİYON 3* 200 TL

TÜM KATILIMCILARA BAŞARILAR DİLERİZ.

Yarışma Şartnamesi için tıklayınız