Piraziz Ziraat Odası

ZOBİS
Piraziz Ziraat Odası > Haberler > Piraziz İlçemiz 2020 Yılı Fındık ürünü Maliyeti Hesaplandı

Piraziz İlçemiz 2020 Yılı Fındık ürünü Maliyeti Hesaplandı

İlçemiz 2020 Yılı Fındık ürünü Maliyeti Hesaplandı

İlçemiz 2020 Yılı fındık ürünü maliyeti hakkında, oda başkanımız Sayın Ünal AŞIK'ın komisyon başkanlığında Genel Sekreterimiz Özlem AKTAŞ, Tarım Danışmanlarımız Ziraat Yük. Müh. Duygu HACI, Ziraat Müh. Birgül ÇULFAZ,  Ziraat Müh. İsa OCAK, Tarım Teknikeri Rıfkı Bekçi ve Fındık Eksperi Evren ÜSTÜNER’ den oluşan komisyon tarafından 17.07.2020 tarihinde çalışma yapılmıştır.

Yapılan çalışmada; fındık yetiştirme masrafları, budama, dip sürgünü temizliği, taşıma işçiliği, gübre ve gübreleme masrafları, zirai mücadele giderleri, yetiştirme masrafları, hasat ve harmanlama masrafları, tesis masrafları amortisman payı ve üretim masrafları genel toplamı hesaplanmıştır. Bu hesaplama sonucunda Piraziz ilçemiz şartlarında fındığın dekara üretim masrafı 1624,70 TL olarak komisyonumuzca belirlenmiştir. Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce çotanak sayımına göre 2020 yılı Piraziz İlçesi fındık rekolte tahmini dekara 79,70 kg olarak açıklanmıştır; bu sonuçlara göre İlçemiz de 2020 yılı fındık ürünü 1 Kg maliyeti 20,38 TL olarak komisyonumuzca tespit edilmiştir. Çiftçilerimize 2020 yılı fındık sezonun bol ve bereketli olmasını dileriz.