Piraziz Ziraat Odası > Haberler > İLÇEMİZDE FINDIKTA KÜLLEME HASTALIĞI YOĞUN OLARAK GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

İLÇEMİZDE FINDIKTA KÜLLEME HASTALIĞI YOĞUN OLARAK GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

PİRAZİZ ZİRAAT ODAMIZCA YÜRÜTÜLEN TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK FAALİYETLERİ KAPSAMINDA FINDIKTA KÜLLEME HASTALIĞI İLE İLAÇLI MÜCADELE ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Fındıkta külleme hastalığı son yıllarda yoğun zarara neden olmaktadır. Hastalık önemli ölçüde ürün kaybına sebep olurken aynı zamanda ileriki yıllarda meyve oluşumunu sağlayacak dal üstü sürgünlerin ve alternatif dalları oluşturacak dip sürgünlerinin de zarar görmesine sebep olmaktadır.

Fındıkta külleme hastalığının ilçemizde de yoğunlaştığı gözlemlenmiştir. Bu nedenle Odamızca yürütülen Tarımsal Yayım ve Danışmanlık faaliyetleri kapsamında oluşturulan uygulama bahçelerimizde; hastalığın yoğun olarak başladığı bu dönemde konuya ilgi çekmek adına ilaçlı mücadele uygulaması yapılmaktadır. Hava durumu takip edilerek ve hastalığın ileriki zamanlardaki seyri izlenerek örnek çalışmalarımız devam edecektir.

Külleme ilaçlı mücadelesi yapılırken yabancı ot mücadelesinin de mutlaka yapılması gerekmektedir.

Ünal AŞIK

Piraziz Zir.Od.Bşk.